Miljö och hälsoprofil

Lönnen i Kallinge

Barnomsorg i liten grupp med stort hjärta

 

Kom och besök Lönnen!

 

Telefon:

076-346 62 76

 

Mail: ulrika@lonnenikallinge.se

Miljö och hälsa

 

Naturen är en viktig del av Lönnens verksamhet. Vi är ofta utomhus och använder den härliga utomhusmiljön till både lärande och fri lek. Utomhus finns mycket stora möjligheter till att utveckla motorik eftersom miljön är så tillåtande och utmanande för barn med mycket behov av fysisk rörelse och motion. Utomhusvistelse kan som bekant också vara en hjälp för barnen att hålla sig friska och krya.

 

Vi håller till mycket i Lönnamohagen där det finns mycket fina omgivningar och även flera olika sorters djur att studera. Utflykter till andra spännande platser gör vi med jämna mellanrum. Jag vill att barnen ska få lära sig mer om naturen och om sig själva genom upplevelsebaserat lärande och att de också ska få med sig en respekt och omtanke om miljön.

 

På den närbelägna lekplatsen har vi mycket roligt. Hela Iekplatsen ska dessutom renoveras och det kommer att bli väldigt spännande att se resultatet.

 

I trädgården tittar vi på de olika växterna, sköter om dem och planterar även nya tillsammans. Nu senast hallon- och björnbärsbuskar. Dessutom finns möjlighet till olika aktiviteter och fri lek. Till våren kommer det att fyllas på med en massa rolig lekutrustning, studsmatta, lekstuga, sandlåda och massor av andra saker.

I hälsoaspekten ingår även att maten som serveras på Lönnen är varierande och nyttig. Lagad från grunden och ekologisk så långt det är möjligt. Kött, fisk, fågel, nyttiga tillbehör och massor av grönsaker står på menyn. Hälsosamma frukostar och mellisar, som t.ex. frukt, är också att vänta.